21.11.14

Завдання для 9-Д

Task
  1. Відкрити Блокнот. Створити HTML-документ. Додати заголовок сторінки - "Моя пробна сторінка", або якийсь інший текст.

    ! Заголовок сторінці вказується в частині <head> з допомогою тегу <title>.

    • Додати заголовок рівня 2, у якому курсивом написати привітання: (скажімо, "Вітаю Вас на своїй сторінці").

      ! Заголовок другого рівня задається тегом <h2>, а нахилений текст – <i> або <em>.

    • Під заголовком написати абзац тексту. В межах 2-4 речень коротко написати про себе – ім'я, прізвище, клас, хобі тощо.

      ! Окремий абзац відділяють тегом <p>.

  2. Додати заголовок <h4>, у ньому – якусь назву (наприклад, "Біографія Михайла Коцюбинського"). Нижче, під заголовком, розмістити сам текст (текст, який можна використати, подано нижче), правильно виділяючи абзаци. Текст вирівняти за шириною сторінки (для вирівнювання тексту за шириною сторінки, потрібно у тезі абзаца додати властивість align, якій задати значення justify: <p align="justify">).

    Михайло Коцюбинський народився 17 вересня 1864 у Вінниці. Батько його працював дрібним службовцем, пив, через що часто змінював роботу. Мати, Гликерія Максимівна Абаз, дуже любила сина, вкладала в нього всю душу.

    Мабуть, не від добра Коцюбинські залишили Вінницю, і переїхали жити у село, згодом — у містечко Бар. Тут Михайла віддали до початкової школи (1875 — 1876), де він проявив себе старанним учнем.

    Потім — навчався в духовному училищі у Шаргороді (1876 — 1880). Тут сталася подія, про яку письменник згадував з деяким гумором. 12-літнім підлітком він закохався у 16-річну дівчину, а щоб привернути її увагу, вирішив стати «великою людиною» і накинувся на книжки. Твори Т. Шевченка, Марка Вовчка справили на Михайла таке сильне враження, що він і сам захотів стати письменником.

  3. Нижче додати гіперпосилання на сайт http://google.com.ua в межах тексту "Шукати тут". Посилання потрібно оформити новим абзацом і жирним шрифтом.

    ! Для створення гіперпосилання, слід використати тег <a>...</a>, який варто відкрити до і закрити після вмісту, який має бути посиланням. Оскільки текст повинен бути жирним, то це можна досягти, "обгорнувши" потрібний фрагмент тексту тегом <b>, або <strong>.

  4. [БОНУСНЕ ЗАВДАННЯ] Використовуючи поняття стилю, змінити шрифт всього вмісту сторінки на Georgia, колір тла і колір тексту - на власний розсуд.

    ! Для додання стилю до всього вмісту сторінки, необхідно до тегу <body> дописати властивість style, де задати такі параметри, як background-color: (колір тла), color: (колір тексту) і font-family: (шрифт). Наприклад: <body style="font-family:Arial; color:black; background-color:white">.

Related Articles

0 коментарі:

Дописати коментар

При використанні будь-якої інформації блогу, посилання на нього обов'язкове. На платформі Blogger.